HUISWERKCOACHING

Ben je al aardig onderweg om een zelfstandige leerling te worden, dan stappen we over op huiswerkcoaching. Kenmerk hiervan is:

Huiswerkcoaching geeft begeleiding als het moet en laat begeleiding achterwege als het kan

Een veilige methode dus om je kind na de periode van huiswerkbegeleiding waarbij jouw kind heeft geleerd om te leren nog even een poosje onder controle te laten blijven.

Hoe werkt het?
Wekelijks komt je kind even bij de studiecoach langs. De afgelopen week wordt doorgenomen, de cijfers worden bekeken en de planning voor de komende week wordt samen doorgenomen. Blikt je kind extra hulp nodig te hebben dan wordt hiervoor een afspraak gemaakt. Blijkt extra hulp niet nodig, dan komt je kind eenvoudig een week later weer terug.

Wat is het voordeel:

  • Jouw kind blijft onder deskundig toezicht staan en is hierdoor in staat om zelfstandig te werken. Jouw kind heeft het gevoel als zelfstandige leerling gewaardeerd te worden, terwijl je kind aan de andere kant een veilige stoel achter zich weet waardoor hij/zij het langer zelfstandig kan volhouden.
  • Extra voordeel is, dat niet pas na maanden blijkt dat de situatie hopeloos uit de hand is gelopen. Onaangename verrassingen voor ouders (en jouw kind) blijven op deze manier beperkt.